Juan Chicoy bydlí se svojí ženou Alicí v Rebel Corners. Jedná se o malou osadu s hostincem a opravnou aut, která vznikla z bývalé vyhořelé kovárny. Juan vlastní svou chloubu – autobus sweetheart (brouček) – který se porouchá, a cestující tudíž musí ubytovat ve svém domě, dokud závadu neodstraní. Juanovi směle pomáhá jeho pomocník Beďar, Ed Carson, který velmi trpí trudomyslností. Na obličej použil snad již všechny přípravky, ale nebylo mu to nic platné, mimo to je velice mlsný a celé své kapesné na týden většinou utratí za koláče a dorty.

Alice má v hostinci na výpomoc Normu, která obdivuje herce Carka Gabla. V Rebel Corners přespí všichni cestující: Ernest Horton, Pan Princhard s ženou Beatricí a dcerou Mildred a stařík Van Brunt. Ernest Horton je cestovní agent, který nabízí ptákoviny všeho druhu. Ráno na snídani přijde s rozbitou nohou (3 prsty má napadrť) a kulhaje představí ostatním hostům letošní tahák číslo jedna – rozbitou nohu v provedení s jedním, dvěma nebo třemi prsty. Vážený obchodník pan Princhard o jeho nápady projeví zájem. Mezitím Juan s Beďarem (Kitem) spravuje autobus. Alice nesnáší mouchy a uvažuje nad tím, co by se stalo, kdyby ji Juan opustil. Neposedný Van Brunt se obává o dva mosty, které nejspíše padly pod náporem vody, a neumožní jim pokračovat v cestě. Raním autobusem se k cestujícím přidá i tanečnice a striptérka, která si opatří raději falešné jméno Camille, aby nebyla ostatním pro ostudu. Vystupuje jako svérázná svůdná dentistka a všichni muži ji okukují. Juan autobus opraví a vydá se se svými cestujícími na cestu do San Juan (L. A.). K cestujícím se přidá i Norma, která je dotčena chováním své šéfové Alice, která ji obviní z nemravnosti a čte jí dopisy.

Během cesty hustě prší a autobus se dostane až k obchodu před mostem. Situace na mostu je však kritická, a tak nechá Juan hlasovat o další cestě autobusu. Van Brunt, který se s ním neustále hádá, navrhne ještě možnost jet po staré silnici, sám ale vůbec nehlasuje. Cestující, kteří by se jinak zřejmě museli vrátit zpět nebo cestovat na vlastní nebezpečí přes mosty, se rozhodnou pro starou cestu. Během cesty se Juan rozhodne pláchnout do Mexika a užívat si života na volné noze. Schválně nechá zapadnout kola autobusu a vydá se hledat pomoc. Princhardovi se pohádají a Mildred uteče. Na Juana narazí ve stodole jedné opuštěné usedlosti a Juan využije situace. Nakonec se rozhodne vrátit s Mildred zpět k autobusu. Mezitím se pan Princhard snaží neúspěšně zaujmout Camille, která ho odmítne. Pobaví se tedy se svou ženou v nedaleké jeskyni. Van Brunta postihne mrtvice a Kit zbaští všechny koláče. Nakonec ale přijde Juan a všichni se zase dají na cestu do L. A.

Leave a Reply