Tato kniha, pojednává o Betty a jejím manželu Bobovi. Ten rezolutně odmítl žít z Betty ve městě ,na které byla tak zvyklá. Ze svatebních darů dali tedy dohrmady částku, za kterou si koupili na venkově daleko od města a tím pádem od civilizace odříznutý  statek. Tam měli dvě slepičárny,kůlnu,suchý záchod a obytné stavení,které nebylo nikterak teplé a přívětivé. Kuchyň se skládala ze stařičkých kamen, v niž se mělo a také nakonec vařilo i když s velkými nesnázemi. Na začátku to byl ,spíše zlí sen než bydlení,protože jejich dům postrádal dveře i okna.

Proto,aby mohli dát více méně vše do obytného stavu museli do „Města“.

Město,byl jakýsi přístav a bylo docela i malé. Našli jste zde to co lidé v těchto končinách potřebovali.

Po nějákém tom čase se začalo farmě konečně  dařit a začali i vydělávat a z vydělaných peněz, opravili dům. Betty se učila péct chleba, ale moc jí to nešlo a tak zašla k sousedce, která měla 15 dětí a pekla každý den 14 chlebů. A ta jí poradila ,jak na to.

Nejvíce se z celého domu používala kuchyň. Tam se vařilo, jedlo, četla se pošta, psali dopisy a vedli se zápisy o kuřatech.

Ani vstávání tady nebylo lehké.Budili jste se ve 4 hodiny ráno a spát jste mohli jít až v půl deváté ,což nebylo vzhledem ke vstávání ani trochu úměrné. Betty otěhotněla, což se strašně rychle rozkřiklo. Narodila se jí holčička Anička.

Po 14 denním odpočinku v porodnici se vrátila zpátky na farmu.

Za nějákou dobu šla i s Aničkou k sousedům (Ketlovím) na které ,anička ani moc dobře nezapůsobila

Postupem času se Bobova a Bettyna a snad i Aniččina farma rozrostla na tolik,že bylo o finance nadobro postaráno.

Betty se snažila v zimě neupadat špatné náladě,což bylo nadmíru těžké a složité.Na jaře a v létě zase měla prozměnu plné ruce práce a mezi tím i prádlo,které se snažila všemožně odsouvat,protože v podmínkách ,v kterých teď žila,bylo zrovna praní prádla asi tou nesložitější procedůrou ,neberemeli do výčtu aktivit vaření.

Betty se snažila i něco pěstovat,ale bezvísledně za to Bobovi to šlo od ruky a co chtěl to mu vyrostlo. A tak se Betty musela smířit s tím,že zahradnice z ní nikdy nebude.

Po nějákých těch uplynulých letech si už Betty ve společnosti Boba a Aničky našla způsob života na farmě…

Leave a Reply